website design software
B-HZP 2009

Välkomna till alljakthunden kleiner münsterländer och alla våra “Gråsidingar”!

 

Bundes-HZP med Bundes-Zuchtschau så nära i Schleswig-Holstein bara några mil söder om Dk, dessutom skulle Silja vara med. Klart jag skulle göra ett besök. Åkte hemifrån 06.45 torsdag morgon, plockade upp Linda (Violas matte) i Malmö vid halv 3 på em och sen till Henrik & Anita. Efter en snabb titt på Molkes o Cordis fina nykläckta valpar skuttade vi in i Henriks buss och tuffade vidare till Viöl med Silja och Dux. Framme 19.59.
Kul att återse Uta och andra kända ansikten. Uta var en av dem som skulle dokumentera hela tillställningen med foton. Efter lite mat och öl blev det en ganska tidig kväll i vårt fynd till “Ferievåning” för att ladda för tidig morgon och jaktprov.
41 startande ungmünstrar, de flesta från olika delar av Tyskland varav de flesta redan framgångsrika på HZP i sina Landesgrupper, och några utländska inslag från bl a Holland, Schweiz och Dk.

Resultatlista Bundes-HZP 2009 här >>>>>
 

Fredagens prov bjöd på ett strålande väder! Nedan snyggingen Winter med husse Sahim Focic efter sitt första släpp. Fina marker, men för att vara i Tyskland kanske lite glest med vilt enligt domare och deltagare.

Hannibal fördes fint av sin matte som enligt uppfödaren förde hund på prov för första gången.

I hangruppen vi besökte fanns Pedro med flinet. Vid en snabbkoll av anorna visade det sig att Pedros pappa var helbror till min Donna, Enzo von Ibbenbüren. Ok, det var onekligen något bekant med både flinet och den höga intensiteten i det fina söket:-)

Sandra med deras fina Winter. Sandra frågade om Icterina och lilla Siri, en av hennes favoriter bland Birkos barn:-)

Pedro färdig med vattenarbetet, gick vägen det med!

Efter en lunchrastning skuttade först vårt bilsällskaps weimaranerhane ner i ett dike och blev genast tvåfärgad och fullkomligt stinkande av någon oljeliknande smörja. När han var lite avtorkad passade Utas Varis på att göra det samma! Handduken var en gång vit...

Efter jaktprovet kunde vi konstatera att Silja klarat sig mycket bra, med 11 or på alla anlagsmomenten. Placering hade vi dock ingen aning om - prisutdelning skulle det bli först kvällen därpå. Middagsbuffen avnjöts med klassik tysk underhållning. Kan bara konstatera att hundtyskan går under omständigheterna ganska fint, dock kvarstår att klara humor och ironi aaaningen bättre:-)

Nästa morgon var det dags för Bundes-Zuchtschau. Silja får sig en ordentlig genomgång. Resultat blev SG/SG 54 cm.
Super!

Fin tjej Silja!

En liten söt ungkille, Utas Xanthies bror Xandor 10 månader gammal!

Hannibal från gårdagens prov...

...och hans bror Henry som framgångsrikt fördes av Klaus Krämer som jag köpte Donna av.

Dux in action! SG/V 55 cm blev dagens fina resultat!

Bästa tikklassen, alla med SG/V...

Dagens vackraste tik i bruksklassen...

...och de 4 vackraste hanarna, 1:an Bojan från Schweiz längst till höger och Dux som god 2:a!! Grattis till det Henrik och Anita! Flott!

Tyvärr var vi tvungna att åka hem redan på lördagen  - Henrik för att döma Danmarksmästerskapen på söndagen (där John Hansens Fuglevangs Heiki skrev historia (igen) genom att bli Danmarksmästare!!) Och Linda och jag för att låta våra makar åka iväg på efterlängtad älgjakt!

Tack för resesällskapet Linda o Henrik! En upplevelse var det allt! Ett svensk-danskt avelssamarbete som nu ledde till en 3:e placering av 41 startande på B-HZP med toppbetyg på alla anlagsdelar! Silja proffsigt förd av Henrik som nu tagit en topplacering på prov i ytterligare ett land, tidigare har vi sett Henrik på prispallen i både Dk och Holland!
Inte illa alls! :-) :-) :-)