Donna

HZP Donna von Ibbenbüren (e VGP Amor vom Eichenkamp u VGP Franka vom Eulenfelsen)

Jaktprov: Sil VJP 70  HZP 193 pkt       Zuchtschau: SG/V 51 cm      HD grad A/HD Frei  HQ 1.00 HQ-Index 134

 

 

 

Donna hämtade vi i Lingen i Tyskland hemma hos Klaus Krämer, kennel vom Forstweg, i december 2005. Med sin sällsynt okomplicerade natur, snäll och mycket social, fann hon sin plats i flocken omedelbart. Att bo inomhus och nästan alltid ha nära till kel och gos är något hon verkar uppskatta mycket.

Hennes jaktmeriter imponerar, 193 poäng innebär betyget 11 på samtliga anlagsmoment på HZP, en prestation att uppnå då ju även en 10:a innebär ett “fläckfritt” arbete.
Vi hann med några hårviltsjakter innan det var slut på första säsongen och hon har drivit både hare, spurlaut, rådjur och tom älg, en viltsort hon garanterat aldrig sett förut! Efter en andra jaktsäsong kan vi konstatera att fågelegenskaperna är mycket bra de med, tjäder- orre- rapphöna och fasan kan nu införlivas i Donnas jaktliga fauna. Hon har också dräpt och mer eller mindre apporterat nyskjutet rådjur ut ur slånbuskage, så viltskärpan är det inget fel på heller:-)

Vi är mycket stolta över att även Donna, precis som Finja, med god marginal är godkänd för avel även i Tyskland med deras hårda krav som bl a innefattar dokumenterad skallförmåga. Ser fram mycket emot nästa jaktsäsong!

Som sagt Donna är en fantastisk tjej! She’s got the whole package!” - jaktegenskaper, exteriör och utmärkt HD-statistik samt utmärkt bra antavla (se stamtavla nedan med idel I-pristagare på VGP:-). Och så lik sin far och bror som är två av mina favoritmünstrar i Tyskland framför allt pga samma behagliga mentalitet och framtoning.

Donna är numera stolt mamma till P-kullen som visar otroligt bra anlag så långt. Och nu har Donna fått sina första jaktmeriterade barn tillsammans med Cirrus:
Poa, Pinus o Primula har klarat VJP med den äran både beträffande poäng och skallförmåga!


foton th o ned Torun Brate

Donnas stamtavla och avelsvärden:

Avelsvärden - ZW: Sw:111 Sp:105 Na:108 Wa:106 Su:112 Vo:110 Fü:113 Af:105 We:106 HQ:134 Lt:101 SH:093

VGP I pr
Amor vom Eichenkamp

VGP I pr
Cäsar vom Vestover Immengarten

VGP I pr
Kimba aus der Wolfskammer

VGP I pr
Franka vom Eulenfelsen

VGP I pr
Blitz vom Höftersbusch

VGP I pr
Cati vom Eulenfelsen

Donnas far Amor och kullbror Dux

Nedan en ung broder Dux, 1.5 år gammal. Dux meriter före fyllda två år:
Jaktprov: Sil HN VJP(75) HZP(187) VGP I Preis, Suchensieger
Zuchtschau: V-V-56       HD: HQ=1.02 HD FREI