Fjällen 2005

Cesar (J Gråsidingens Ilex) och Finja (HZP Finja vom Neffelbach) efter ett par dagars jakt.
Fågeltillgången i år har väl enligt alla rapporter över lag inte varit något att hurra för men vi hade det helt okej i Jämtlandsfjällen.
Men det är klart, münstrar är ju mästare på att hitta vilt:-)

Det var Cesars första ripjakt, han har ju ännu inte fyllt två år. Här med premiärripan efter fint stånd och bra resning:

Jag och Dea (Cesars mor SV-02 Gråsidingens Elodea) fixade den enda skogsfågeln:

Finja tar siesta med Tom, Cesars husse:

Vår gamling Fideli tar igen sig ordentligt:

Och vi också, Cesar, Tom, Dea och Finja:

Cirrus, Fideli, Dea och Finja:

Vår urtjusiga logi:

Dag två var det förskräcklig mycket kallare, jag och Anders, Cesar, Cirrus i bakgrunden, Finja (knähund), Dea o Fideli:

Cesar in action bland fjällbjörken:

Här följer också en liten resumé från Finjas dotter Kessies premiärripjakt i augusti 10 månader gammal (Gråsidingens Kastanj) med husse Per-Erik Ahrne.

“Hunden skötte sig kanonbra och jag är helnöjd. Hon jobbade stenhårt under alla dagarna trots löpet som inte märktes överhuvudtaget. Jättefint sök och under dag 2 och 3 även stånd. Hon har t o m apporterat alla sina ripor utan droppning men nu finns tendenser till att hon inte vill släppa! Vid något tillfälle även tuggningstendens. Hon var en fröjd socialt sett bland övriga hundar och satt lugnt och tittade på när andra skällde alldeles intill. Hkp-resorna gick jättebra. Hon visade även sin stötförmåga med ett enda klingande 300m drev av en ensam stor rensarv. Sista dagen hade vi gott om ren alldeles inpå oss men i huvudsak så ägnade hon sig åt fågel.”

Tack för rapporten, Per-Erik!