website design software
HZP 2010

Välkomna till alljakthunden kleiner münsterländer och alla våra “Gråsidingar”!

HZP 2010 bjöd på många glädjeämnen men också lite “harsh reality”. Alla hundar och förare har gjort starka insatser, jag är så impad av Daggis unga 14-månaders flickor Viola & Vinca, som även nu liksom på VJP sticker ut i startfältet genom att vara födda så sent på året i juli men trots sin relativa ungdom visar sådan arbetskapacitet och vilja.
Och sen inte minst impad av Tok som återigen placerar sig i vinnartrion, på VJP i våras tog han hem hela klabbet i Schleswig-Holstein, och nu kom han på en fin 3:e plats nere i Schwaben.
Hundar och inte minst förarna gjorde verkligen utmärkt ifrån sig - all respekt! :-)

Av 15 startande på HZP-provet i Schwaben:
Gråsidingens Tok                                                           HZP Bestanden 178 Pkt, 3:e plac (
10:or på allt utom apportteknik= 8)
Stort grattis även till Uta med Xanthie vom Fuchseck   HZP bestanden 175 Pkt, 6:e plac
Gråsidingens Viola                                                         HZP bestanden, 168 Pkt, 8:e plac

Johan har skrivit kul om sin och Toks insats här >>>>>

I år dök det upp en för oss svenskar ny svårighet, vi hade missat en liten men högst väsentlig information om vad som var tillåtet som sannolikt var avgörande för Joacim och unga Vinca. Därför sket det sig på ett moment och därmed nollas provet oavsett hur väl man sen gör ifrån sig alla andra grenar. Vinca fick ändå göra de flesta moment och samlade godkända betyg i samtliga åtta hon fick utföra varav hela sju “10:or”. Så hon fick ändå visa upp många goda egenskaper och att hon verkligen hade på provet att göra.
Dyrköpt kunskap för Vinca & husse men sannolikt till nytta för framtiden för alla dem som komma skall!

Vinca visade sig vara i gott sällskap - av 15 startande på HZP:t nollade hela 5 ekipage på delvis samma grund som Vinca, vilket enligt min begränsade erfarenhet ändå är ovanligt att så många gör. Likaså lite ovanligt att Toks 178 Pkt räckte till en 3:e plats. Molkes och Pinus 180 och 181 Pkt placerade dem då det begav sig kring mitten i “Rangliste”. Men i år nådde bara en enda hund på provet över 180 Pkt...!
Ett tufft HZP i Schwaben i år för ALLA, både tyskar och “utbölingar”:-))) Men desto större fjäder i hatten för dem som bestod provet!

Men Vincas husse Joacim åkte inte hem och hängde läpp utan fylldes istället av revanschlusta. Så två veckor senare susade han ner till det lite närmare JGHV Oldenburg och gick ett HZP ytterligare, och nu gick allt vägen :-)

Gråsidingens Vinca HZP bestanden 166 Pkt + 30 Pkt i harspår =196 Pkt, Sichtlaut, (bl a 11 Pkt på sök och arbetsglädje:-)

Kanon!! Vilken kämpe du är Joacim! Och så duktig med din “Inca” (som är husses allra första hund.)

Gråsidingligan!

Vinnartrion!

Viola och Tok - med all rätt supernöjda efter beståndna HZP:n!!!

Det började utmärkt för de tre Gråsidingarna med 10+10, 10+10, 10+9  Pkt på de jämfört med svenska mått mätt mycket svåra släpspåren ! Eller vad sägs om för unghundar 150 meter släpspår med and och sen omedelbart ett 300 meter släpspår på kanin. Över öppen mark, hunden ska spåra helt självständigt med föraren kvar på startplatsen, inga extra kommandon tillåtna, en hund som behöver stöd för att greppa, avlämna osv NOLLAS obönhörligen. Sittande avlämning krävs.

Här nöjd Inca och husse efter sina 10 + 10!!!

Viola gör fin avlämning efter det 300 meter långa släpspåret på kanin!

Vattnet...var är krokodilerna...?? :-)

Samling och genomgång...

Viola ska i träsket:-)

Slutade lyckligt, husse glad!!!

Gråsidingligan...

Viola väntar på sin tur...

Vinca också...

Vinca i sök...

Tok väntar också....

Från Joacims HZP i Oldenburg - Vinca o husse:

Vinca med kanin, lite kul man kan följa spåret i gräset:_)

Anden bringas lika snyggt och säkert!

Fint när de bjuder viltet till föraren så snyggt!

Puh, nöjd husse kan pusta ut!!! Vinca ser också nöjd ut, så trött och nöjd som man kan vara efter en lång “jaktlig” dag:-)

Tack för alla berättelser och foton! (Foton tagna av Thomas Huber, Schwaben LG samt medföljande mattar Linda & Helena, och Joacims familjfotograf)