website design software
VJP HZP Sil Finja vom Neffelbach

Välkomna till alljakthunden kleiner münsterländer och alla våra “Gråsidingar”!

Finja på  favoritplatsen i en mjuk och varm soffa med hennes förstfödda, Gaudinia som sedermera blev 1:a pristagare på jaktprov och mamma till bland andra välmeriterade VJP HZP Sil Qvanne som i sin tur blev pappa i våras till Gråsidingens
X-kull!

Finja lever i högsta grad vidare som en mycket viktig del i både min avel och andras, inte minst i sonen Molkes fantastiskt fina valpar i både Sverige och Danmark!!

Fick så fina kommentarer på Facebook att jag vill dela med mig av dessa, de säger allt som behöver sägas!

Facebook December 13 at 3:46pm - självaste Lucia:

Lena Gillstedt RIP min fina Finja... att det ska vara så tufft att säga hej då! Jag kommer aldrig att vänja mig vid tanken att våra älskade hundar har ett så kort liv. Det var ju som igår hon kom hit som 1-åring från Tyskland, fick  lära sig sova i soffor o sängar och jaga i stora svenska skogar. Och som hon jagade!

   Karin Strand Fina Finja o Qvanne och Finja gillade varandra så mycket. Kram till dig Lena

   Kajsa Spännar Fäller en tår för Zeekes fina mamma! Kramar till Er

   Anna Kihlgren Ackenäs Tänker på dig! Kram

   Kerstin Holm Ja de det är tufft att vara hundägare ibland - ansvaret är stort och att  besluta när det är dax att ta farväl är så sorgligt och ledsamt. Finja  har ju haft ett fantastiskt hundliv i din härliga stora flock och tänk  vad många " avtryck" hon gjort i munstervärlden - så många fina, friska och pigga avkommor som jagar på för fullt !! Kramar till er !

   Angelica Eriksson Känner med dig Lena, jag vet ju hur det känns.

   Harri Kanerva hjärta från Mynta och mig.

   Birgitta Kleveby Jag säger till dig som jag brukar säga till mig själv. Den dag då jag inte  blir så ledsen då det är dags att ta adjö av ett älskat djur skall jag sluta att ha djur och börja samla på t ex frimärken. Kram på dig.

   Magnus Aminoff Det blir bara svårare med åren att ta farväl av dem, dottern Jippie, f d styvdottern Tessa o Magnus hälsar

   Maria Johansson Va? Vad hände? Då jagar hon på andra jaktmarker tillsammans med Molly,  Fideli och Sasha. Vad hände, hela ligan håller på och försvinna. Tänker  på det fina kort från Borga med hela ligan. Kramar!

   Hela gänget i Borgafjäll 2004! Finja, Dea, Fideli, Sascha, Cirrus, Misan o Molly!
   Finja, Fideli, Sascha o Molly jagar nu i de sälla markerna, Misan och Cirrus är nu 12,5 år men still going strong, Dea är ynglingen i gänget, fyller blott 10 år till våren.

   Daniel Andersson Tänker på er...

   Lena Gillstedt Tack alla! Skönt att dela sorgen med er alla som vet preciiiis hur jobbigt det är.
   Maria - Finja hade precis som Misan juvertumörer, men med galopperande utveckling, sannolikt påskyndad av den kraftiga erlichia som drabbade henne i somras,... erlichia slår ju ut immunförsvaret och de första knölarna uppenbarade sig när hon var som sämst under infektionen. Nu efter ett par veckor där tuttarna besvärat henne till och från, fick hon igår jobbigt med andningen vid ansträngning så hon talade mer eller mindre om att det var dags att sälla sig till Fideli o co på de sälla jaktmarkerna. Jag tror de har jättelajbans där tillsammans! Finja skulle fyllt 11 år till våren och var ändå pigg in det sista!

   Maria Johansson Jag misstänkte att det var ngt åt detta hållet. Men vad fort det kan gå. … så kom tårarna igen :( Kramar

   Ola Nolåker Den dagen det händer här vågar jag inte tänka på. Lider med er.

   Leena Anderson Det skall kännas att ta bort en hundkompis, för känner man ingenting så har man inte varit värd att ha haft förmånen att ha en!
   Kommer ihåg första gången jag såg Finja att jag sa till dig "Äntligen en münstertik" av rätt sort. Kommer alltid ...att stå kvar vid det påståendet.
   Vacker tik med mycket go i. Inte alla som haft den förmånen att ha en sådan münster!!!!!!

   Helena Sundström Tänker på dig/er!

   Helena Johansson Tänker på er...

   Finja “urmodern”! Mer om Finja och hennes framgångsrika avkommor här: >>>>>