Zuchtschau 2008

Fint väder, tjusig välkomnande flagga och monsterländare börjar samlas till dagens begivenheter.
(Foto: förutom egna bilder även Uta Schumann)

Som med all “utställning” är det väntan... men klart trevligt att tillbringa väntans tider i en lummig skog:-)

Donna tycker att det är för lite action. Enya o Daggi softar.

Daggi var först ut! SG/SG 50 cm. Hon skötte sig som den världsvana dam hon är och fick det skriftliga omdömet “Wesen ruhig und ausgeglichen”

Sen var det Poas tur: SG/SG 52 cm vilket verkligen är mycket bra med tanke på att hon bara 15 månader ung gick i öppen klass och för dagen var urfälld i behängen.

Sen var det dags för den riktiga snyggingen Molke. Och visst gillade domarna honom:
SG/V 55 cm blev resultatet och även han fick omdömet “Augeglichen ruhiges Wesen!”.
En av domarna tyckte Molke skulle stanna i Schwaben och en annan sa (mest på skämt antar jag:-) att han funderade på att ta en Sverigesemester med en av sina tikar o hälsa på Molke!
Inget dåligt betyg!

Det som är lite roligt med de tyska proven är med vilket engagemang domarna går in för uppgiften. Och med det rikliga domarantalet ser man till slut knappt hunden längre:-))))) Molke detaljgranskas!

SG/V som Molke fick var den högsta betygskombinationen som delades ut i denna grupp och det delade han med den mycket snygga sysslingen Veikko vom Fuckseck:

Veikko igen

När själva granskningen är färdig vidtar det viktigaste, för små biljetter kan man få allt vad man kan önska i form av öl, grillat, tilbehör och bakverk i långa banor! Mycket trivsamt!

Efter två timmars lunchbrejk är det dags för genomgång av alla granskade hundar, utdelning av diplom och kritiker och andra priser.

Då både Enya o Daggi skulle visas samtidigt fick Calle rycka in som handler - gick strålande:-)

Några andra bedömda hundar:

Enda hanen som fick V/V fick det av den andra domargruppen som verkade döma lite annorlunda. Fick tyvärr ingen bra bild av honom, han var mycket finare än på bilden men lite lättare i typ.

Utdelning av pris till framgångsrikaste kenneln i LG Schwaben 2007 gick till Zwinger v d Kaiserbergen och Thomas Huber. Precis när denna bild togs öppnade himlen sina portar som för att säga
- Tack för idag!:-)

Hann med en sista bild också på världens sötaste valp!